Testmozgás, fizikai aktivitás

AZ ÉLETMÓD TÉNYEZŐI – TÁPLÁLKOZÁS, MOZGÁS, SZOCIÁLIS STRESSZ – JELENTŐS MÉRTÉKBEN BEFOLYÁSOLJÁK A TESTI- LELKI EGÉSZSÉGET.

A természet szerepe egészségünk megtartásában

Az egészség ősforrása a természet, az erdők és mezők világfelejtő, társadalomgyógyító környezete, a fák és madarak barátsága, a füvek és virágok illatáradata, az eső és a szél hűvös, kellemes, hajborzoló simogatása.

Egészség

A WHO meghatározása szerint az egészség a tökéletes testi, szellemi, lelki és szociális jó közérzet állapota. Az egészségi állapotot többnyire vizsgálati leletek alapján határozzák meg, illetve, hogy van-e az egyénnek valamilyen tünete.

Lélegezz fel! A negatív érzelmek és a légzés kapcsolata.

Az egészséges életmód egy „komplex dolog”, amely több dimenzióból áll. Már az ókori bölcsek is felismerték a lelki-idegi tényezők, a szorongás, a félelmek, a pánik, a depresszió, a tartós negatív érzelmek, valamint a düh és a harag eluralkodásának erősen negatív szerepét. Ezek a tényezők és a hozzá társuló stressz, valamint az idegi hatások az ember közérzetét erősen és hátrányosan befolyásolhatják. Azokban az emberekben, akik hajlamosak hosszan tartó haragot táplálni, mindez szorongássá alakul át.

Kapcsolat

Név: Kubas Eleonóra Márta

E-mail cím: kubas08@gmail.com

Telefonszám: 06/30 287-5570

Helyszín: Orosháza