SZABADIDŐ HASZNOS ELTÖLTÉSE - BAKANCSOS TÚRÁK ÉS AZ EGÉSZSÉGMEGŐRZÉS


TERMÉSZETJÁRÁS

A természetjárás olyan tevékenység, mely során az ember úgy érzi, hogy megáll számára az idő, ahol képességei találkoznak a kihívással, érintkezésbe kerül erősségeivel. Sportként tökéletes alternatíva, hogy a szervezetet ellenállóvá tegyük, ugyanis a testmozgás fokozza a fizikai állóképességet, megóvja a szellemi frissességet, önfegyelemre tanít, fejleszti az önismeretet, edzi a lelket. Minden korban űzhető, sokoldalú, családösszetartó és csapatépítő ereje van. Egy szép táj, a különböző évszakok látványa, kilátás egy hegy tetejéről, segítenek a hétköznapi fáradtság leküzdésében.

Dobogókő hazánk egyik legkedveltebb kirándulóterületén fekvő települése, kiemelkedő turisztikai attrakciók nélkül. Leginkább a csend, a nyugalom, a sajátos atmoszféra és a kellemes sétalehetőség miatt érkeznek vendégek, igényes kikapcsolódást kínál a bakancsos turistáknak. Egy átlag magyar ember Dobogókő kapcsán valamilyen misztikus helyre gondol, és amennyiben nem vallási utazást tervez, nem ennek a településnek a látogatása lesz elsődleges motivációja, azonban az egészségre gyakorolt hatása nem elhanyagolható.   

Az általam szervezett túrák elsődleges célpontjai a Pilis- és Visegrádi-hegység. Nem a teljesítmény a cél, hanem azoknak az embereknek a vezetése, akik szeretnék érezni, látni a természet szépségét, szeretnék érezni az összhangot a természet és az ember között, valamint célom feléleszteni azokban az emberekben is az aktív pihenés iránti vágyat, akik esetleg alacsonyabb fizikai terhelhetőségük miatt nem mernek szervezett túrákat vállalni. Azon érdeklődőknek, akik aktív módon kívánják megőrizni egészségi állapotukat az éghajlati adottságokat kihasználva a természetjárást önfejlesztő elemekkel kombináltam. A túrák során végzett gyakorlatok beépíthetőek a mindennapi életbe, munkaidőben is végezhetőek, és jelentős szerepet játszhatnak stresszterhelési szintünk csökkentésében. 


Kapcsolat

Név: Kubas Eleonóra Márta

E-mail cím: kubas08@gmail.com

Telefonszám: 06/30 287-5570

Helyszín: Orosháza