SZABADIDŐ HASZNOS ELTÖLTÉSE - ÖNFEJLESZTŐ TECHNIKA : MUNKAHELYI CSIKUNG

A munkahelyi stressz mind emberi viszonylatban, mind gazdasági vonatkozásban komoly következményekkel jár. Hazai kutatások alapján minden második magyar munkavállaló magas stressz szintnek van kitéve. A munkahelyi stressz leküzdése, a munkatársak egészségének megőrzése nemcsak a dolgozók, de a munkahelyek érdeke is. Külföldi tapasztalatok azt mutatják, hogy hosszútávon jelentős eredmények érhetők el a dolgozók megfelelő képzésével, a munkahelyen rendszeresen tartott relaxációs tréningekkel.

A kínaiak sok-sok évszázaddal ezelőtt rájöttek arra, hogy az agyban olyan folyamatok játszódnak le, melyek pozitív vagy negatív irányba befolyásolják az életérzésünket. Érzékelték, hogy bizonyos testmozgások hatására javul az összpontosító- és intuitív képességük, nő a teherbírásuk, kevesebb időt kell pihenésre fordítaniuk.  

Az általam preferált keleti önfejlesztő technika gyakorlatai segítenek a tudati tevékenység lecsendesítésében. A helyes testtartás és légzés, az agynak adott feladatok, pozitív gondolatok hatására a negatív gondolatok transzformációja történhet. A relaxációs zene hatására egy laza, könnyed állapot alakul ki, melyben az agy zajai lecsendesednek, harmonikus állapotba kerül a test, az izmok ellazulnak, az arc kisimul, megszűnik az egész napos képernyőfigyelés által okozott fejfájás, a mély és egyenletes, lelassult légzés jótékony fiziológiai hatásának eredményeként a test feltöltődik, jól érezzük magunkat, szabadnak és magabiztosnak. 

A munkahelyi egy órás Fitnesz csikung egy olyan program, mely könnyen beilleszthető bármely intézmény egészségmegőrző terveibe, előnyös mind a munkahely, mind a dolgozók számára. 

Kapcsolat

Név: Kubas Eleonóra Márta

E-mail cím: kubas08@gmail.com

Telefonszám: 06/30 287-5570

Helyszín: Orosháza